Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 09:57

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Από τη στιγμή που η πορεία του ΧΑ συνεχίζει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κίνηση των ξένων χρηματιστηρίων είναι λογικό, οι οιεσδήποτε πιέσεις που δέχονται αυτές να μεταφέρονται και στο ΧΑ, λόγω της απουσίας ουσιαστικών νέων.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ αρχικά σε χαμηλότερα επίπεδα, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από ανάκαμψη ή μη της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως, η ουσιαστική στήριξη για το ΓΔ οριοθετείται στις 4.055 μονάδες».

Euroxx: «Σημαντικές απώλειες και χαμηλός όγκος συναλλαγών για τη Σοφοκλέους στην χθεσινή συνεδρίαση τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν ο FTSE-40 και FTSE-80. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις για τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες, συγκεκριμένα στο Παρίσι, Λονδίνο και Φρανκφούρτη εκδηλώθηκαν έντονες πωλητικές διαθέσεις. Στην Αμερική ο NASDAQ ενισχύθηκε οριακά ενώ ο Dow Jones έκλεισε ελαφρά χαμηλότερα. Εν αναμονή των ανακοινώσεων της FED για νέες αυξήσεις στα επιτόκια στις ΗΠΑ. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί η αρνητική διάθεση στο Χ.Α., τόσο λόγω διεθνών εξελίξεων όσο και εγχώριας κόπωσης».