Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 20:00

Οριακά κέρδη στην Ευρώπη

Με οριακή άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Οι μετοχές αυτοκινήτων σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις,ενώ σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν και στον κλάδο των τραπεζών, καθώς διευρύνεται το σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, εμπλέκοντας τράπεζες σε Ολλανδία και Αυστρία.

Με θετικό πρόσημο, για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, παρά το κλίμα νευρικότητας που τις κρατούσε σε αρνητικό έδαφος στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,2%. Τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών προσέφεραν στήριγμα στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ο κλάδος αυτοκινήτων σημείωσε τις χειρότερες επιδόσεις,με απώλειες 0,5%, ενώ σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν και στον κλάδο των τραπεζών, καθώς διευρύνεται το σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, εμπλέκοντας τράπεζες σε Ολλανδία και Αυστρία.

Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,24%, ενώ με θετικό πρόσημο και κέρδη 0,21% έκλεισε και ο CAC 40 του Παρισιού. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,69% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ έμεινε σχεδόν αμετάβλητος. Οριακές μεταβολές και για τον γενικό δείκτη FTSE MIB του Μιλάνου.