Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 12:11

Samsung: Περισσότερες εξαγωγές TV LCD φέτος

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τις φορτώσεις LCD φέτος, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης απ΄ό,τι αναμενόταν ζήτησης για τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία που κατασκευάζει οθόνες υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, Samsung Electronics Co.

Οι παγκόσμιες φορτώσεις για οθόνες LCD, που χρησιμοποιούνται για κομπιούτερ και τηλεοράσεις, θα αυξηθούν τα 265 εκατ. κομμάτια φέτος, σύμφωνα με την παρουσίαση της εταιρείας προς τους επενδυτές, που δημοσιεύθηκε στο Web site της σήμερα. Τον Ιανουάριο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρόσφατα κέρδη της, προέβλεπε για το 2006 αύξηση των φορτώσεων στα 265 εκατ. κομμάτια, από 203 εκατ. το 2005.

Οι φορτώσεις τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων, θα αυξηθούν 55%, στα 44 εκατ. κομμάτια φέτος, σύμφωνα με την Samsung και υψηλότερες από την πρόβλεψη της εταιρείας τον Ιανουάριο για φορτώσεις 40 εκατ. κομματιών.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν οθόνες LCD, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, της LG.Philips LCD Co. και της Optronics Corp., που έχουν δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή εργοστασίων που θα παράγουν επίπεδες οθόνες, βασίζονται στα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να αγοράσουν τηλεοράσεις.