Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 17:28

Πρόστιμα σε Μπαλάφα - Λεβεντάκη από την Ε.Κ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 6.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Μπαλάφα, πρόεδρο και μέτοχο της εταιρείας "Μπαλάφας Κατασκευαστική Συμμετοχών ΑΕ", γιατί δεν προέβη, ως όφειλε, σε γνωστοποίηση μεταβολής ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου μεγαλύτερης του 3% της εταιρείας του.

Επίσης επέβαλε πρόστιμο 6.000 ευρώ στην εταιρία Λεβεντάκης διότι δεν διέθετε, ως όφειλε, υπηρεσία εξυπηρέτησης μετόχων και εταιρικών ανακοινώσεων κατά παράβαση σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επίσης η ΕΚ ενέκρινε:

• Την παροχή αδείας για λήψη και διαβίβαση εντολών σε παράγωγα επί εμπορευμάτων από την MARFIN GLOBAL ASSET MANAGEMENT ΑΕΠΕΥ.

• Την παροχή αδείας για λήψη και διαβίβαση εντολών σε παράγωγα επί εμπορευμάτων από την HSBC ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕΠΕΥ.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε :

• Για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας MARFIN GLOBAL INVESTMENTS ΑΕΕΧ από την EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.

• Για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Α.Ε. από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

• Για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΤΕ & ΜΕΤΩΝ Α.Ε. από την AEΓΕΚ ΑΤΕ.

• Για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας IPS A.E. από την INFORM ΛΥΚΟΣ Α.Ε.