Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 09:23

Apple: Αγοράζει το 20% των chip της Hynix έως το 2010

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση τουλάχιστον του 20% των chip που παράγει η Hynix Semiconductor Inc., μέχρι το 2010, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής στον κόσμο, Apple Computer Inc., σύμφωνα με την ανακοίνωση της νοτιο-κορεατικής εταιρείας.

Η Apple, που χρησιμοποιεί τα chip NAND, ως κύριο εξάρτημα της συσκευής αναπαραγωγής μουσικής iPod Nano, συμφώνησε τον Δεκέμβριο να αγοράσει 40 εκατ. gigabytes των chip φέτος από την Hynix, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που κατέθεσε σήμερα στις αρμόδιες αρχές. Η Apple, είπε, ότι θα αυξήσει τις παραγγελίες κατά τουλάχιστον 180% ετησίως, μέχρι το τέλος της δεκαετία, σύμφωνα με το έγγραφό της.

Το έγγραφο, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την περυσινή συμφωνία της Apple να αγοράσει NAND chip από την Hynix, την Samsung Electronics Co. και την Toshiba Corp., της Ιαπωνίας και από το venture μεταξύ της Intel Corp. και της Micron Technology Inc. Τον Νοέμβριο, η Apple ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να προπληρώσει 1,25 δισ. δολ. για chip για τους τρεις επόμενους μήνες.

Οι μετοχές της Hynix, σημείωσαν άνοδο έως 4,6%, μετά την ανακοίνωση των λεπτομερειών της συνεργασίας της με την Apple. Οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν στα 2.150 ουόν, 3% υψηλότερα, στη 1:37 μ.μ., ώρα Σεούλ.