Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 10:27

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Θετικά κινήθηκε χθες η ελληνική αγορά με τις μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να πρωταγωνιστούν. Σήμερα ολοκληρώνονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2005 και σε μικρό βαθμό θα επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση. Για σήμερα αναμένουμε σταθεροποιητικές τάσεις με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην πορεία των διεθνών αγορών και στις “επιτυχίες-αποτυχίες” των εταιρικών αποτελεσμάτων».

Euroxx: «Με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους, ενώ ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε ο FTSE-80… Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων (2005) των εισηγμένων εταιρειών, συνεπώς το ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσουν τίτλοι που θα προκαλέσουν έκπληξη είτε θετικά είτε αρνητικά».

Praxis Securities: «Το τέλος του Α’ τριμήνου ενδεχομένως να οδηγεί σε window dressing γεγονός που μας καθιστά επιφυλακτικούς για την χθεσινή απότομη ανοδική κίνηση της αγοράς κατά το κλείσιμο. Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να εστιαστεί στις μετοχές της Ελληνικής Τεχνοδομικής και Intracom λόγω των θετικών και αρνητικών αποτελεσμάτων που παρουσίασαν αντίστοιχα».