Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 για έβδομη ημέρα, οδηγώντας τα κέρδη στην Ασία. Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. σημείωναν κέρδη, μετά την τριμηνιαία έκθεση Tankan, που έδειξε, ότι οι βιομηχανίες σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή στη χώρα.

Ο δείκτης Nikkei 225, σημείωσε άνοδο 1,4%, φθάνοντας στις 17.304,76 μονάδες, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από την περίοδο που έληξε στις 25 Νοεμβρίου. Ο Morgan Stanley Capital International Asia- Pacific Index κέρδιζε 1,1%, φθάνοντας στις 132,39 μονάδες, στις 11:30 π.μ. στο Τόκυο, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 1990. Οι εταιρείες του κλάδου των οικονομικών, αποτέλεσαν περισσότερο από το 1/4 της συνολικής ανόδου του δείκτη.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της Paladin Resources Ltd., με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, κινήθηκαν ανοδικά, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγωγής ουρανίου μεταξύ της κυβέρνησης της Αυστραλίας και της Κίνας. Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.