Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2006 10:08

Telmex: Μειώνει τις τιμές τηλεφωνικών κλήσεων

ΣΧΕΔΙΑ για τη συνέχιση μείωσης των τιμών, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας του Μεξικό, Telefonos de Mexico SA, προκειμένου να αυξήσει τη χρήση τηλεφώνων, για να αναχαιτίσει την πτώση των εσόδων της στο εσωτερικό, τα τρία τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Jaime Chico Pardo.

«Οι αυξήσεις των τιμών δεν περιλαμβάνονται στα σχέδιά μου», ανέφερε ο Chico Pardo, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην πρωτεύουσα της χώρας, συμπληρώνοντας: «Μειώνουμε τις τιμές και ενοποιούμε τις υπηρεσίες σε πακέτα, για να τις καταστήσουμε πιο ελκυστικές για τους πελάτες μας, ενθαρρύνοντας την κατανάλωση και θα συνεχίσουμε για λίγο χρονικό διάστημα αυτήν την πολιτική».

Οι μετοχές της Telmex, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας του Μεξικό από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υποχώρησε 7%, καθώς ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της χώρας, σημείωσε άνοδο 8%. Σήμερα οι μετοχές της υποχώρησαν κατά΄3 σεντάβος, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 12,27 πέσος η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Μεξικό, στις 3:07 μ.μ. στη Ν. Υόρκη. Οι μετοχές της συγγενικής της εταιρείας, America Movil SA, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 18% φέτος.