Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 09:58

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε χθες θετικά, μέσα από το πρίσμα της είδησης εξαγοράς του 46% των μετοχών της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα. Επίσης μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης ακολούθησαν ανοδική πορεία μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων 2005. Για σήμερα και με τη συμμετοχή της μετοχής της Εθνικής τράπεζας αναμένουμε θετική συνεδρίαση».

Praxis Securities: «Η ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης του 46% της Finansbank από την Εθνική τράπεζα εκτιμούμε ότι θα δώσει, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστοn, τον θετικό καταλύτη που αναζητεί η αγορά για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το χθεσινό κλείσιμο των κυριοτέρων κεφαλαιαγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού πιθανολογούμε ότι θα οδηγήσει σε θετικό πρόσημο την εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας εξαγοράς του 46% της τουρκικής Finansbank, συγκράτησε την άνοδο της αγοράς, η οποία αποκτά πλέον μια νέα δυναμική, καθώς η σκυτάλη των εξελίξεων από τις μικρές τράπεζες περνά στις μεγάλες.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούμε ότι η κίνηση του ΓΔ θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την πορεία της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας, με τις πιθανότητες να γείρουν υπέρ της κίνησής του σε χαμηλότερα επίπεδα».

Euroxx: «Με κέρδη και χθες η Σοφοκλέους, με τους δείκτες FTSE-40 και FTSE-80 να οδηγούν την άνοδο, αλλά με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Καλό κλίμα επικράτησε για το σύνολο των κυριότερων διεθνών αγορών, με εξαίρεση στην Αμερική τον δείκτη υψηλής τεχνολογίας NASDAQ ο οποίος κατέγραψε μικρές απώλειες. Για σήμερα αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ο κλάδος των τραπεζών μετά και τις ανακοινώσεις της Εθνικής για τηn εξαγορά της Τουρκικής Finansbank».