Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 16:02

GIT Holdings: Προς συνένωση των εταιρειών LogicDIS και Singular

Την πρόθεση συνένωσης των εταιρειών LogicDIS και Singular με άμεσο στόχο τη δημιουργία ενός ηγετικού σχήματος στην αγορά πληροφορικής, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Γιάνης Καρακαδάς, μέλος ΔΣ της GIT Holdings ΑΕ και πρόεδρος των εταιρειών LogicDIS και Singular Software.

Η GIT Holdings δημιουργήθηκε στα τέλη του 2004 και είναι μέτοχος των εταιρειών LogicDIS (κατά 42%) και Singular (100%). Η εκπόνηση του συγκεκριμένου πλάνου συνένωσης των δυνάμεων LogicDIS και Singular θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον αντικείμενο επεξεργασίας των δύο διοικητικών συμβουλίων.

Οπως τόνισε ο κ. Καρακαδάς, το 2005 η GIT Holdings ολοκλήρωσε μια εκτενή όσο και καινοτόμο προσπάθεια αναδιοργάνωσης των εταιριών Singular (Singular Integrator, Singular Software και Singular Retail Business) με διοικητικές αλλαγές που εξέφραζαν τις σύγχρονες απαιτήσεις των μετόχων για επαγγελματική διοίκηση και αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης. Επίσης έγινε αναδιάταξη της δομής τους σύμφωνα με τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται. Επιπλέον έγιναν σημαντικές επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων προϊόντων, καθώς και στην ανάπτυξη νέων για την κάλυψη μεγαλύτερου εύρους της αγοράς. Τέλος, εξασφαλίστηκε η καλύτερη κατανομή και αξιοποίηση πόρων για τη βελτίωση της κερδοφορίας.

Οι κινήσεις αυτές συνοδεύτηκαν από πρόοδο στη δραστηριοποίηση των εταιριών Singular με την κατακύρωση συμβάσεων του Δημοσίου ύψους 10,3 εκατ. ευρώ και τη παρουσίαση νέων προϊόντων, ενώ εξασφαλίστηκαν 10,3 εκατ. έσοδα από νέες εφαρμογές και υπηρεσίες. Και στην περίπτωση της LogicDIS, σύμφωνα με τον κ. Kαρακαδά, είναι εμφανής η ανάγκη σημαντικής προσπάθειας αναδιάρθρωσης. Το πρώτο βήμα έχει γίνει με την ανακοίνωση της μετατροπής του ομολογιακού δανείου των 13 εκατ. ευρώ σε μετοχές από τη GIT.

Η GIT Holdings, μετά την εξαγορά του 28,2% της LogicDIS από την EFG Eurobank στις αρχές του 2006, προχωρά σε αύξηση συμμετοχής στη LogicDIS σε 42% του μετοχικού κεφαλαίου που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της μετατροπής του ομολογιακού δανείου της εταιρείας. Θα ακολουθήσει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και διαγραφή των συσσωρευμένων ζημιών από προηγούμενες χρήσης, οι οποίες ανέρχονται σε 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Καρακαδά, στόχος είναι η LogicDIS να επανέλθει σε θετικά αποτελέσματα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ