Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 04 Απριλίου 2006 17:13

«Δέσμια της δυσκινησίας και ολιγωρίας του ΟΤΕ η ευρυζωνικότητα»

Ευθύνες στον ΟΤΕ για την ιδιαίτερα χαμηλή πρόσβαση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες, που παρατηρείται στην Ελλάδα, επιρρίπτει ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων Ελλάδος (ΣΑΤΠΕ), επικαλούμενος στοιχεία από σχετική έρευνα που έγιναν στο πλαίσιο της E.E.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η διείσδυση των γραμμών DSL μέσω LLU (αδεσμοποίητος Τοπικός Βρόγχος) ανέρχεται σε 4,9%, ενώ σε άλλες χώρες φτάνει και το 30%. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη των «15» είναι 17% και στην Ευρώπη των «25» το ποσοστό αυτό είναι 16,5%. Πάντως υπάρχουν και άλλες χώρες που βρίσκονται πολύ πιο κάτω από την Ελλάδα, όπως η Μεγάλη Βρετανία, το ποσοστό διείσδυσης της οποίας είναι μόλις 1,72%.

Σύμφωνα με τον ΣΑΤΠΕ «η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά εξακολουθεί και είναι δέσμια της δυσκινησίας και ολιγωρίας του ΟΤΕ. Παρά το γεγονός ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν προχωρήσει σε μειώσεις τιμών της υπηρεσίας Ιντερνετ, ο ΟΤΕ αδυνατεί να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 15.000 χρήστες να είναι σε αναμονή για μια ευρυζωνική σύνδεση».