Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2006 12:51

Πτωτικά κινήθηκε το αργό στη Ν. Υόρκη

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι σημερινή κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ, θα δείξει αύξηση των αποθεμάτων για έβδομη φορά μέσα σε οκτώ εβδομάδες.

Τα αποθέματα πετρελαίου, αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα κατά 1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 31 Μαρτίου, από τα 340,7 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών έναντι της προηγούμενης από την εν λόγω εβδομάδα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά μετά τη δοκιμή πυραύλου από το Ιράν στη θάλασσα του Περσικού Κόλπου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου, υποχώρησε 48 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 65,75 δολ. το βαρέλια, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 8:58 π.μ., ώρα Λονδίνου. Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου είναι 17% υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν έως τα 65,60 δολ. το βαρέλι πριν από την άνοδο της βενζίνης που οδήγησε υψηλότερα τις τιμές και έκλεισε 51 σεντς υψηλότερα, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 66,23 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαΐου, υποχώρησε 54 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 66,85 δολ. το βαρέλι, στο ICE Futures του Λονδίνου.