Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 07:57

Rinker: Σε επίπεδα ρεκόρ οι μετοχές

ΣΕ επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της Rinker Group Ltd., της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής υλικών για κτίρια στις ΗΠΑ, μετά την πρόβλεψη της αυστραλιανής εταιρείας για αύξηση 15% των κερδών, αποτέλεσμα της ανοδικής ζήτησης στη Φλόριντα και την Αριζόνα.

Οι μετοχές αναρριχήθηκαν 6,1%, φθάνοντας στα 21,42 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:17 μ.μ. στο Σύδνεϋ και τετραπλασίασαν την άνοδό τους από τότε που διαχώρισε τη δραστηριότητα της ζάχαρης από αυτήν των υλικών για κατασκευές CSR Ltd. το 2003. Τα κέρδη ανά μετοχή το χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007, θα αυξηθούν έως 92 σεντς από 80 σεντς κατά την προηγούμενη χρήση, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, David Clarke επεκτείνει τις δραστηριότητες της Rinker στις ΗΠΑ και κυρίως στη Φλόριντα και την Αριζόνα, οι οποίες αναπτύσσονται ταχύτερα από τις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ. Το ράλι των μετοχών της Rinker, βοήθησε στην άνοδο του δείκτη S&P/ASX 200 του Χρηματιστηρίου της Αυστραλίας σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, η οποία πραγματοποιεί περίπου το 80% των κερδών της στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκαν 50% φθάνοντας στα 740 εκατ. δολ. ΗΠΑ για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, βάσει των προκαταρκτικών της αποτελεσμάτων.