Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006 12:49

Αλογοσκούφης: Βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο για τις ΔΕΚΟ

«Βούληση της κυβέρνησης είναι με αποτελεσματικότητα να εφαρμόσει αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση (νόμο για ΔΕΚΟ). Σε ό,τι αφορά την εισοδηματική πολιτική μετά τη διετή συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ είναι ώριμες οι συνθήκες για να έχουμε διετή συμφωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, μέσα στα όρια αντοχής της οικονομίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ενημέρωσε για τη χθεσινή συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για τις ΔΕΚΟ.

Ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί συμφωνία έως τα τέλη Απριλίου, ώστε να μην χρειαστεί να φέρει νόμο η κυβέρνηση με τον οποίο θα ορίζει την εισοδηματική πολιτική, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί για τις ΔΕΚΟ.

Σε ερώτηση εξάλλου, αν οι αυξήσεις 4% το 2007 σηματοδοτούν και πρόθεση για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, όπως αναφέρουν και δημοσιεύματα, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό τετραετίας. Όπως πρόσθεσε, το 2005-2006 ήταν μία κρίσιμη διετία για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ενώ για τη συνέχεια προβλέπεται συνέχεια στη φορολογική μεταρρύθμιση για τους μισθωτούς, με μείωση των συντελεστών και μέτρα για τους τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.