Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 10:35

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά σε επίπεδο Γενικού Δείκτη τιμών πλησίασε τα υψηλά έτους, καθώς η πλειοψηφία των μετοχών πραγματοποίησε εντυπωσιακά κέρδη. Η επιβεβαίωση του καλού κλίματος από τις διεθνείς αγορές και ίσως επιπλέον επιχειρηματικές κινήσεις-ανακοινώσεις θα επιφέρουν διάσπαση των υψηλών έτους και δημιουργία νέων ακόμη και στην σημερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο, λόγω της μεγαλύτερης συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε αυτές με ιδιαίτερες προοπτικές στη ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, εν αντιθέσει με την πλειονότητα του επενδυτικού κοινού που παραμένει ακόμα επιφυλακτικό έναντι του χρηματιστηρίου.

»Η υπερβάλλουσα ρευστότητα που συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις αγορές μετοχών, εμπορευμάτων και ομολόγων οδηγεί τις αγορές ολοένα και σε πιο υψηλά επίπεδα, με την υψηλή τιμή του πετρελαίου να δείχνει να μην απασχολεί προς το παρόν επενδυτές και επιχειρήσεις. Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ως πιθανότερο σενάριο την προσπάθεια καταγραφής νέων υψηλών για το ΓΔ με την αντίσταση από τεχνικής απόψεως να βρίσκεται στις 4.271 μονάδες».