Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 12:10

Θετικό κλίμα και σήμερα στη Σοφοκλέους

Ανοδικά κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., καθώς οι προσδοκίες για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες στο χώρο των τραπεζών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/07/1175548.htm και η άνοδος των διεθνών αγορών διατηρούν ζωηρό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο, λόγω της μεγαλύτερης συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών στις ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε αυτές με ιδιαίτερες προοπτικές στη ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, εν αντιθέσει με την πλειονότητα του επενδυτικού κοινού που παραμένει ακόμα επιφυλακτικό έναντι του χρηματιστηρίου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωινό της σχόλιο η Fortius Finance.

«Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμούμε ως πιθανότερο σενάριο την προσπάθεια καταγραφής νέων υψηλών για το Γ.Δ. με την αντίσταση από τεχνικής απόψεως να βρίσκεται στις 4.271 μονάδες».

Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:55) κατά 0,77% έχοντας φθάσει τις 4.275,08 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 50,9 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έχουν γίνει πράξεις 62 σημειώνουν άνοδο, 12 υποχωρούν και πέντε παραμένουν αμετάβλητες.

Η μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας ενισχύεται κατά 2,02%. Ανοδο μεγαλύτερη του 2% σημειώνουν επίσης οι μετοχές της Intracom και της Βιοχάλκο. Η Alpha Bank καταγράφει κέρδη 1,61%.

Ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 0,55%. Πτώση σημειώνουν επίσης η Cosmote, η ΕFG Eurobank και η Hyatt Regency.