Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 16:44

ΕΛΚΕ: Απεμπλοκή τουριστικών επενδύσεων στο νησί Αρκούδι

Με αφορμή δημοσιεύματα για την πώληση του ιδιωτικού νησιού Αρκούδι http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/06/1174956.htm , το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) διευκρινίζει ότι πρόκειται για μία από τις χρόνιες περιπτώσεις εμπλοκής που είχε δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό. «Το ΕΛΚΕ, με συντονισμένες ενέργειές, πέτυχε να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι προαπαιτούμενες σύννομες και διαφανείς διαδικασίες, προκειμένου η συγκεκριμένη έκταση 4.000 στρεμμάτων να αποκτήσει τα απαραίτητα εχέγγυα και να φιλοξενήσει μία σημαντική τουριστική επένδυση για τη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου 2006 ο πρόεδρος του ΕΛΚΕ Γιάννης Αναστασόπουλος είχε ανακοινώσει επιθετική πολιτική προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, αξιοποιώντας την εμπειρία του 2005.

Ειδικότερα, το ΕΛΚΕ συνέβαλε στη δρομολόγηση 16 μεγάλων επενδύσεων συνολικού ύψους 667,75 εκ. ευρώ, στη διάρκεια του 2005, από τις οποίες θα δημιουργηθούν 977 νέες θέσεις εργασίας.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΚΕ ορισμένες εξ αυτών είχαν μπλοκάρει στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και με συντονισμένες ενέργειες του ΕΛΚΕ, βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Μεταξύ των επενδυτικών σχεδίων, που προωθήθηκαν είναι: EURUS (ΑΠΕ), GREENWELL (Τουρισμός), APOLLO GOLF & SPA RESORT (Τουρισμός), TELEIMPEX (Εφοδιαστική Αλυσίδα), AIR SEA LINES (Ανάπτυξη Δικτύου Υδροπλάνων), BPB ΕΛΛΑΣ (Παραγωγή Γυψοσανίδων), ATMEL ΕΛΛΑΣ (Υψηλή Τεχνολογία) και ΝΗΣΟΣ ΑΡΚΟΥΔΙ (Τουρισμός).