Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 10:19

Samsung, Sony: Κοινή επένδυση ύψους 2 δισ. δολ.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την από κοινού επένδυση ύψους 2 δισ. δολ. με την Sony Corp., έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, Samsung Electronics Co., προκειμένου να επεκτείνει το venture στις επίπεδες οθόνες με την κατασκευή της μεγαλύτερης γραμμής παραγωγής για οθόνες στον κόσμο.

Tο εργοστάσιο όγδοης γενιάς έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τη μαζική παραγωγή για οθόνες τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων το επόμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Samsung, επικαλούμενη την αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών σήμερα. Η Samsung και η Sony σχεδιάζουν να μοιραστούν το κόστος του εργοστασίου, το οποίο θα κατασκευαστεί στη Ν. Κορέα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Samsung, Chae Suyeon.

H Samsung και η ανταγωνίστριά της στον τομέα με τις επίπεδες οθόνες, Sony, επεκτείνουν την παραγωγή, καθώς οι παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τονώνουν τη ζήτηση για τηλεοράσεις. Οι εταιρείες παραγωγής υγρών κρυστάλλων, θα αυξήσουν κατά πάσα πιθανότητα τις επενδύσεις τους για εργοστάσια 13% στα 11,6 δισ. δολ. φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την εταιρείας ερευνών DisplaySearch.

Η γραμμή παραγωγής Samsung-Sony θα κατασκευάσουν γυάλινες οθόνες 2,2 επί 2,5 μέτρων, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Το μέγεθος, είναι μεγαλύτερο αυτών που κατασκευάζει στο καινούργιο εργοστάσιό της η Sharp Corp., μεγέθους 2,16 επί 2,4 μέτρων.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει το 1% της δυναμικότητας του κλάδου, με 19% για κάθε μία εταιρεία, τη Samsung Electronics Co. και την LG.Philips LCD Co. με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η DisplaySearch, πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας των Samsung και Sony.