Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 17:38

Οικονομικό Πανεπιστήμιο - Διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσεων

Εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσεων, με διεθνή προσανατολισμό, αναπτύσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τον περασμένο Αύγουστο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MBA International) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε επίσημα την πιστοποίηση ποιότητας (accreditation) από τον οργανισμό AMBA (Association of MBAs).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πιστοποίηση από το AMBA είναι η πιο έγκυρη πιστοποίηση για πρόγραμμα MBA παγκοσμίως. Δίνεται σε πανεπιστήμια μετά από μια πλήρη αξιολόγηση που περιλαμβάνει αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών, των παιδαγωγικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται, της καινοτομίας των προγραμμάτων και δράσεων που περιλαμβάνει, του επιπέδου του διδακτικού προσωπικού, της έρευνας που εκπονείται, του επιπέδου των σπουδαστών και των σχέσεων με τις επιχειρήσεις.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είναι το μόνο ελληνικό ίδρυμα με πιστοποίηση και αφορά και στα δύο προγράμματα του MBA International (full time και part time), υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος καθηγητή Γρηγόρη Πραστάκο, η πιστοποίηση από το AMBA τοποθετεί το μεταπτυχιακό τμήμα στον διεθνή χάρτη των προγραμμάτων MBA μαζί με τις κορυφαίες business schools της Ευρώπης και αποτελεί τη βάση για τη νέα φάση ανάπτυξης του προγράμματος σε διεθνή βάση. Ξένα έγκυρα περιοδικά κατατάσσουν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις πρώτες δέκα θέσεις μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Οπως αναφέρθηκε, αξιοσημείωτο είναι το ελληνικό και διεθνές ενδιαφέρον για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International. Στη φετινή τάξη των φοιτητών πλήρους φοίτησης (2005-06) έγιναν δεκτοί 74 φοιτητές από 11 χώρες, όπως Γαλλία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Καναδά, Ινδία, Κίνα, Αρμενία, Τουρκία κ.ά. Επίσης το 90% της νέας τάξης έχει εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών.

Παράλληλα οργανώνονται επισκέψεις φοιτητών ξένων πανεπιστημίων, οι οποίοι παρακολουθούν διαλέξεις σχετικά με το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και επισκέπτονται ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υπογραφεί συμφωνίες ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ του Οκονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (MBA International) και του Πανεπιστημίου του Πεκίνου (MBA programm, Guanghua), ενώ προωθείται συμφωνία και με πανεπιστήμιο στην Ινδία.