Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 09:30

UBS: Αγοράζει το δίκτυο πελατών της Piper Jaffray στις ΗΠΑ

ΣΤΗΝ αγορά του ιδιωτικού δικτύου πελατών της Piper Jaffray Companies, με έδρα τη Μινεάπολη των ΗΠΑ, αντί του ποσού των 875 εκτα. δολ., προχώρησε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, UBS AG, προκειμένου να επεκτείνει τη δραστηριότητας της διαχείρισης κεφαλαίων του πλουσίων στις ηΠΑ.

Η UBS θα καταβάλει 500 εκατ. δολ. σε μετρητά και επιπλέον 75 εκατ. δολ., αναλόγως της επίδοσης της δραστηριότητας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ζυρίχη, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης θα αναλάβει και δάνεια πελατών, ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

Το τμήμα Financial Advisors της Piper Jaffray, θα ενσωματωθεί στο σκέλος Wealth Management της UBS στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εξαγορά έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις αρχές του τρίτου τριμήνου και τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών.

Η Piper Jaffray έχει περισσότερους από 800 οικονομικούς συμβούλους και τα κεφάλαια των πελατών που διαχειρίζεται, ανέρχονται σε 52 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της UBS.