Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 14:04

Εργα ύψους 3.102.701,25 ευρώ στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας

Την ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτ. Μακεδονίας έργων, συνολικού προϋπολογισμού 3.102.701,25 ευρώ, αποφάσισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Ανδρέας Λεούδης.

Συγκεκριμένα:

ΑΞΟΝΑΣ 3: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΜΕΤΡΟ 3.2: Προστασία και ανάδειξη περιβάλλοντος.

1. Ύδρευση Πέτρας, συνολικού προϋπολογισμού 360.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Πέτρας του Δήμου Καστοριάς, καθώς και στην ενίσχυση των υψηλών σημείων των περιοχών «Λύβ-Νταηλάκη» της πόλης της Καστοριάς.

ΜΕΤΡΟ 3.5: Ανάπτυξη βασικών υποδομών και μεταφορών αστικών κέντρων.

1. Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων της περιοχής Αγίου Νικάνορα Κοζάνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.327.000,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες αναπλάσεων στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα Κοζάνης, με επεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων, πλακοστρώσεων, κατασκευής πεζοδρομίων, κυβολιθοστρώσεις και επενδύσεις κλιμάκων, κατασκευή τοιχίων και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε συνολική έκταση 9,5 στρεμμάτων.

2. Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Πολιτιστικού Κέντρου ¶ργους Ορεστικού, συνολικού προϋπολογισμού 280.000,00 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ορεστίδος (συνολικής επιφάνειας 2.560τμ).Η διαμόρφωση περιλαμβάνει επιστρώσεις, ασφαλτόστρωση χώρου πάρκινγκ, δημιουργία υπαίθριου αμφιθεάτρου, περίφραξη και εργασίες πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης.

3. Οικιστική Αναβάθμιση Δήμου Δεσκάτης(Α΄ΦΑΣΗ),συνολικού προϋπολογισμού 785.757,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης στο ρέμα «Σακαβάρα» που διασχίζει τον οικισμό της Δεσκάτης. Προβλέπονται κατασκευή πεζοδρόμων, χώρων πρασίνου και ενός μικρού αμφιθεάτρου. Οι εργασίες ανάπλασης καλύπτουν έκταση περίπου 5 στρεμμάτων.

ΜΕΤΡΟ 3.6: Βελτίωση αστικών υποδομών και υπηρεσιών ολοκληρωμένης παρέμβασης και ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας-ΕΤΠΑ.

1. Εξοπλισμός μονάδας διαχείρισης πολιτιστικών αγαθών Δήμου Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 146.625,00 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού -ηλεκτρονικών υπολογιστών και λογισμικού για την κατάλληλη επεξεργασία των πολιτιστικών αγαθών της περιοχής με στόχο την προώθησή τους. Επίσης, περιλαμβάνει την προετοιμασία, επιμέλεια και έκδοση των παρακάτω λευκωμάτων: α) Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς στη Φλώρινα β) Φλωριναίων Καλλιτεχνών και γ) Εγχειριδίου Παραδοσιακής Μαγειρικής.

ΜΕΤΡΟ 3.7: Βελτίωση Αστικών Υποδομών και Υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Παρέμβασης και Ανάπτυξης σε Τοπικές Ζώνες Μικρής Κλίμακας-ΕΚΤ.

1. Κατάρτιση ανέργων στην κατασκευή παραδοσιακών στολών, συνολικού προϋπολογισμού 50.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός προγράμματος κατάρτισης 20 ανέργων, στην κατασκευή παραδοσιακών στολών, συνολικής διάρκειας 220 ωρών. Τα θεματικά πεδία της κατάρτισης στοχεύουν στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού με την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανέργους του Δήμου Πτολεμαϊδας.

2. Δημιουργία και λειτουργία δομής κοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης Δήμου Πτολεμαϊδας και δράσεις δημοσιότητας, συνολικού προϋπολογισμού 153.319,25 ευρώ.

Η δράση έχει σκοπό την υποστήριξη 75 ανέργων και υποαπασχολούμενων της περιοχής με ατομικές συνεδρίες για τον καθένα για να προωθηθούν σε δράσεις απασχόλησης.

Επίσης, περιλαμβάνει την παραγωγή έντυπου υλικού, διαφημιστικές καταχωρήσεις και ενημερώσεις, διοργάνωση ημερίδων, δημιουργία και μετάδοση ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού spot και τη δημιουργία ιστοσελίδας.