Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Απριλίου 2006 17:06

Multirama: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Την επίτευξη κύκλου εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου, που θα φτάσει συνολικά τα 80 καταστήματα, έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση της Multirama για το 2006.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, η εταιρία προτίθεται να προβεί άμεσα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 6,5 εκατ. ευρώ, με κύριο σκοπό την επένδυση στην ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων και των υποδομών της.

Παράλληλα η διοίκηση θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στην Publicworld ΑΕ, από 60% που είναι σήμερα, σε κάτω του 20%, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί από τα αρχικά κόστη ανάπτυξης των καταστημάτων Public.

Ηδη λειτουργεί ένα κατάστημα Public 2.000 τ.μ. στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκης. Το κατάστημα δέχεται κατά μέσο όρο περίπου 1.000 επισκέψεις καταναλωτών την ημέρα, εκ των οποίων το 30-40% προβαίνει σε αγορά.

Τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει κατάστημα 1.500 τ.μ. στο κέντρο της πόλης του Βόλου, τον Δεκέμβριο θα λειτουργήσει κατάστημα 5.000 τ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και τον Δεκέμβριο του 2007 σχεδιάζεται η λειτουργία καταστήματος 3.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη στο κτίριο της Στοάς Χιρς.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας η παραπάνω ανάπτυξη των καταστημάτων Public θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις, για τη χρηματοδότηση των οποίων η διοίκηση θα εισηγηθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ.