Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006 15:32

Διαγωνισμός για την προσέλκυση επενδύσεων

Διαγωνισμό μεταξύ φορέων της Tοπικής Aυτοδιοίκησης για την προσέλκυση επενδύσεων προκηρύσσει το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο σχετικής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας. Oπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας απευθύνεται σε Δήμους, Κοινότητες, Νομαρχίες, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα ή συμπράξεις των παραπάνω με ιδιωτικούς φορείς και περιλαμβάνει πέντε κατηγορίες βραβείων.

1. Βραβείο Επιχειρηματικής Πρωτοπορίας, το οποίο θα αναγνωρίσει τις προτάσεις που προωθούν την επιχειρηματικότητα και ευαισθητοποιούν την κοινωνία.

2. Βραβείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης, το οποίο θα αναγνωρίσει τις καινοτόμες πολιτικές, οι οποίες προσελκύουν επενδύσεις και στηρίζουν τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε μειονεκτικές περιοχές.

3. Βραβείο Απλοποίησης του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος που αφορά σε ενέργειες για την απλοποίησης/επιτάχυνσης διοικητικών διαδικασιών και την αντιμετώπιση της.

4. Βραβείο Επένδυσης στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το οποίο θα αναγνωρίζει τις πρακτικές για τη βελτίωση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ εκπαιδευτικού συστήματος και επιχειρήσεων.

5. Βραβείο Επιχειρηματικής - Κοινωνικής Υπευθυνότητας, το οποίο θα αναγνωρίζει υπεύθυνες πρωτοβουλίες για την προώθηση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της βιώσιμης εταιρικής πρακτικής (περιβάλλον και κοινωνία).

Θα απονεμηθεί επίσης το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, που θα αφορά στην περισσότερο δημιουργική και εμπνευσμένη πρωτοβουλία. Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν ως τις 31 Μαίου και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.