Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 13:08

Κοζάνη - 380 άνεργοι σε προγράμματα κατάρτισης

Τριακόσια ογδόντα άτομα από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην πλειονότητά τους γυναίκες και νέοι άνεργοι, θα καταρτιστούν στους τομείς των αγροτικών επαγγελμάτων, της μεταποίησης, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του τουρισμού.

Τα σχετικά 24 προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων του πρώτου (Α’) κύκλου Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) εγκρίθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη ενώ οι συμβάσεις με τα 15 ανάδοχα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) θα υπογραφούν αύριο.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στους Ο.Τ.Α των νομών Κοζάνης και Φλώρινας και συγκεκριμένα στις περιοχές Πρεσπών - Κρυσταλλοπηγής (Δήμος Πρεσπών, Κοιν. Κρυσταλλοπηγής) και Ασκίου - Βιτσίου (Δήμος Ασκίου, Δήμος Μουρικίου, Κοιν. Βλάστης, Δήμος Αετού, Δήμος Περάσματος, Δ.Δ. Υδρούσας, Δροσοπηγής και Φλάμπουρου).

Οι βασικές προτεραιότητες των προγραμμάτων είναι η συγκράτηση του πληθυσμού και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής καθώς και η βελτίωση και αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, παράλληλα με τη διαφοροποίηση της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας.