Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας τις απώλειες αυτής της εβδομάδας. Οι ιαπωνικές δανείστριες, όπως Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. και η Promise Co., κινήθηκαν πτωτικά μετά το δημοσίευμα σε εφημερίδα, το οποίο ανέφερε ότι η ανταγωνίστριά τους Aiful Corp., θα εξαναγκαστεί σε παύση δραστηριοτήτων μετά τις επιθετικές τακτικές είσπραξης.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, σημείωνε απώλειες 0,1%, φθάνοντας στις 132,81 μονάδες, στις 11:27 π.μ. στο Τόκυο, υποχωρώντας για τέταρτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών. Στην Ιαπωνία, η οποία αποτελεί περίπου το 60% του περιφερειακού δείκτη, ο Nikkei 225 υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 17.188,87 μονάδες. Απώλειες 0,3%, σημείωνε ο δείκτης Topixl

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,2%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν και οι δείκτες στην Ταϊβάν, τη Μαλαισία, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στην Κίνα.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Ν. Ζηλανδία, τις Φιλιππίνες, τη Σρι Λάνκα, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη, λόγω εορτής.