Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Απριλίου 2006 07:04

Toll: Αγοράζει την Patrick, μετά την αύξηση της προσφοράς

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Patrick Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης εμπορευμάτων σε λιμένες της Αυστραλίας, έκλεισε η Toll Holdings Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών της Αυστραλίας, αντί του ποσού των 5,8 δισ. δολ. Αυστραλίας (4,2 δισ. δολ. ΗΠΑ) σε μετρητά και μετοχές, μετά την αύξηση της προσφοράς της για δεύτερη φορά.

Οι μέτοχοι της Patrick, θα λάβουν 3 δολ. Αυστραλίας και 0,4 μετοχή της Toll, για κάθε μία μετοχή που κατέχουν, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Η πρώτη επιθετική προσφορά της Toll για την εξαγορά της Patrick που έγινε τον Αύγουστο του 2005, ήταν 4,6 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Η σημερινή προσφορά αξιολογεί την Patrick στα 8,26 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, 2,9% υψηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της. Οι μετοχές της Patrick, από τον περασμένο Αύγουστο που ανακοινώθηκε η πρόθεση εξαγοράς της από την Toll, έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 35%.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Αυστραλίας, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Σύμβουλος της Toll ήταν η Citigroup Inc. και η Carnegie. Η Wylie & Co. Caliburn Partnership, ήταν σύμβουλος της Patrick.