Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 16:51

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει η ΟΤOE

Τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας θα ζητήσουν από την κυβέρνηση η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, για να διατηρηθεί η τωρινή σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, όπως αποφάσισε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

Θα ζητηθεί επίσης η ανάπτυξη αντίστοιχης δράσης με βάση τις αποφάσεις της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου της Εμπορικής Τράπεζας.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε επίσης την προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας, προκειμένου «να καταδικαστούν οι αντισυνταγματικές νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ. Ήδη οι πρώτες επιστολές απεστάλησαν.

Σε ό,τι αφορά την κλαδική ΣΣΕ, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ επικύρωσε την αίτηση που υποβλήθηκε για τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Απασχόλησης με τη συμμετοχή του Υπουργού, της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών, αλλά και με την παρέμβαση της ΓΣΕΕ, θεωρώντας ότι η 5η Μαΐου, που τέθηκε στη σχετική επιστολή της ΟΤΟΕ, είναι ένα εφικτό χρονοδιάγραμμα.

Για το ίδιο θέμα, η ΟΤΟΕ αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας μεγάλης εξόρμησης ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων και του συνόλου των εργαζομένων, που θα περιλαμβάνει και συλλογή υπογραφών, αλλά όπου είναι δυνατόν και κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, περιφρουρήσεις συγκεκριμένων χώρων σε περιφερειακό επίπεδο, για τη στήριξη του αγώνα της.

Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΟΤΟΕ στις κινητοποιήσεις που θα προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων σε ΔΕΚΟ –τράπεζες με βάση την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της.