Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 09:43

ΔΕΗ: Σε διαβούλευση ο διαγωνισμός για το Αλιβέρι

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ διαβούλευση θα θέσει η ΔΕΗ, τους όρους του διαγωνισμού για την ανάθεση κατασκευής της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Αλιβέρι.

Πρόκειται για διαδικασία που ελάχιστα έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της επιχείρησης, να διασφαλιστεί η διαφάνεια στους όρους διενέργειας του διαγωνισμού. Ακόμη θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω των διαγωνιστικών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν σε αναθέσεις του πολύ πρόσφατου παρελθόντος, η Ελλάδα έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά στη μονάδα του Αλιβερίου, αυτή είναι μία από τις πρώτες που θα κατασκευαστούν σε αντικατάσταση παλαιών, συνολικής ισχύος 1.600 μεγαβάτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή απόφαση του δ.σ. της ΔΕΗ, εγκρίνει τη διενέργεια της δημόσιας διαβούλευσης για την προκήρυξη προμήθειας και εγκατάστασης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου στο Αλιβέρι, με καύσιμο φυσικό αέριο.

Η προκήρυξη δεν θα αποκλείει τύπους μονάδων, δηλαδή οι προσφορές θα μπορούν να είναι για μονό ή διπλό άξονα, ώστε να μην προκύπτουν αποκλεισμοί τεχνολογιών και εταιρειών. Η επίσημη ανακοίνωση της προκήρυξης αναμένεται μετά το Πάσχα.

Μ.ΚΑ.