Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 10:01

Infineon: Χαμηλότερες ζημίες σε πέντε τρίμηνα

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ζημίες μέσα σε πέντε τρίμηνα, εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, καθώς πούλησε περισσότερα chip που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, οι ζημίες διαμορφώθηκαν σε 26 εκατ. ευρώ (32,3 εκατ. δολ.) ή 3 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Infineon έχασε 114 εκατ. ευρώ ή 15 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στο 1,99 δισ. ευρώ από 1,61 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Wolfgang Ziebart, 56 ετών, σχεδιάζει να επαναφέρει την εταιρεία στην κερδοφορία, με την απομάκρυνσή της από τη βασική δραστηριότητά της τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στους ημιαγωγούς κινητών και αυτοκινήτων. Σήμερα η εταιρεία επανέλαβε ότι το τμήμα των chip μνήμης θα διαχωριστεί την 1 η Μαΐου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Πριν από σήμερα, οι μετοχές της Infineon οι μετοχές μέσα στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 22% και ο δείκτης Ρhiladelphia Semiconductor σημείωσε άνοδο 7,7%.