Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 14:10

ΠΑΣΟΚ: Παραμένει ο προβληματισμός για τα επιτόκια

Θέματα που αφορούν τις σχέσεις τραπεζών και καταναλωτών, συζητήθηκαν σήμερα κατά τη συνάντηση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Τ. Αράπογλου .

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών, Αννα Διαμαντοπούλου, επισήμανε πως τους τελευταίους 25 μήνες έχουμε αύξηση στα καταναλωτικά δάνεια κατά 70% - «ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει άμεση σχέση με το εισόδημα των πολιτών, αλλά και με την ίδια τη ζωή τους».

Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την Ένωση Τραπεζών να αλλάξει η πολιτική της, σε σημαντικά θέματα ώστε, να υπάρξει ένα πλαίσιο που θα προστατεύει τους πολίτες - καταναλωτές.

Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ακόμη πως παραμένει μεγάλος προβληματισμός για τα επιτόκια, σημειώνοντας την ανάγκη να σκεφτούν οι Τράπεζες ξανά την πολιτική των επιτοκίων, κυρίως των καταναλωτικών δανείων.

Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε το θέμα της εξαγοράς της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική, η κ. Διαμαντοπούλου αρκέστηκε να πει πως υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του κ. Αράπογλου.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τις αναφορές-υποδείξεις της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών για ενεργειακά θέματα (Gazprom - φυσικό αέριο), η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε πως η κ. Ράις εξέφρασε τις απόψεις της αλλά η Ελλάδα εδώ και χρόνια έχει σχεδιάσει τους αγωγούς και πετρελαίου και αερίου, πιστή –όπως σημείωσε- στην αρχή του να έχει πολλαπλές πηγές ενέργειας.