Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τις νέες εγγραφές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίες εκτιμάται ότι θα δώσουν πνοή στο χρηματιστηριακό ταμπλό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2019.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τις νέες εγγραφές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίες εκτιμάται ότι θα δώσουν πνοή στο χρηματιστηριακό ταμπλό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2019.
Το τρέχον έτος, το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, στιγματίστηκε από τις Αρχικές Δημόσιες Προσφορές (IPO) των Spotify, Dropbox και Eventbrite. Ποιες όμως, αναμένεται να προσελκύσουν το εντονότερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, το οποίο κάνει «πρεμιέρα» την επόμενη Τρίτη;
H Uber, αναμφισβήτητα, θα είναι η μεγάλη «πρωταγωνίστρια» του 2019, με τη διοίκηση της εταιρείας να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες «προετοιμασίες» για την IPO. Στόχος αποτελεί η άντληση κεφαλαίων συνολικού ύψους 120 δισ. δολαρίων -κάτι το οποίο παρότι φαίνεται «υπερβολικό», δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Αντίστοιχα υψηλό αναμένεται και το ενδιαφέρον για το «ντεμπούτο» της Lyft, η οποία θέλει να «κοντράρει» την Uber, διεκδικώντας ό,τι καλύτερο μπορεί.
Παρότι το 2018 αποδείχθηκε «καταστροφικό» για τις εταιρείες social media, η Pinterest κατάφερε να αντιταχθεί και να ξεχωρίσει, προχωρώντας μάλιστα, στο επόμενο μεγάλο βήμα, αυτό της εισόδου στη Wall Street.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών εκτιμάται ότι θα προσελκύσει και η IPO της Slack, η οποία έχει ήδη προσλάβει τη Goldman Sachs, με στόχο την προετοιμασία της εισόδου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Slack, έχοντας ιδρυθεί μόλις το 2009, έχει κατορθώσει να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες cloud, με αξία άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Airbnb, όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη σχετική λίστα, καθώς με αξία 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ετοιμάζει να λάβει τη μεγάλη απόφαση, ανακοινώνοντας εντός του 2019 την έναρξη της διαδικασίας της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς.
Στο β’ εξάμηνο του 2019, «πρεμιέρα» στη Wall Street αναμένεται να πραγματοποιήσει και η Palantir Technologies, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο ανάλυσης μεταλλευτικών δεδομένων. Στόχος η προσέλκυση κεφαλαίων άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τέλος, μία ακόμη ελπιδοφόρα IPΟ συνίσταται στην περίπτωση της WeWork, η οποία με αποτίμηση κοντά στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια και έχοντας ως μεγαλύτερο επενδυτή τη SoftBank, μόνο απαρατήρητη δεν περνάει...
naftemporiki.gr