Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 17:16

ΣΥΝ: Η έκθεση Γκαργκάνα αντιπροσωπεύει τις αντικοινωνικές πολιτικές που ακολουθούνται

«Η Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γκαργκάνα αντιπροσωπεύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις αντικοινωνικές πολιτικές που σχεδιάζουν να προωθήσουν στα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ και γενικότερα ο συναινετικός νεοφιλελεύθερος δικομματισμός».

Αυτό τονίζει ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ετήσια Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει, η έκθεση Γκαργκάνα «ελάχιστα διαφέρει από ένα πλήρες αντεργατικό μανιφέστο, με το οποίο διεκδικεί την ολοκλήρωση μιας συνολικής και γενικής κατεδάφισης των μισθολογικών, εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότοι την ίδια ώρα που ο Διοικητής της ΤτΕ αναγνωρίζει και επικροτεί την υψηλή κερδοφορία των επιχειρήσεων, «επιρρίπτει στην υπέρμετρη, όπως ισχυρίζεται, αύξηση του κόστους εργασίας τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι για φέτος ισχύουν πολιτικές σκληρής λιτότητας για μισθούς και συντάξεις, ενώ επί χρόνια οι εργαζόμενοι παίρνουν αυξήσεις κάτω του παραπλανητικού επίσημου τιμαρίθμου και της αύξησης της παραγωγικότητας της οικονομίας, με συνέπεια να μειώνεται σταθερά, χρόνο το χρόνο, το ποσοστό των μισθών στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας».