Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 08:55

DBS: 39% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ, κατά 39% κέρδη εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η DBS Group Holdings Ltd., η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Σιγκαπούρης, καθώς εισέπραξε περισσότερες αμοιβές και αύξησε τον δανεισμό.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 518 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (327,3 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 373 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (αναθεωρημένα στοιχεία) πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας προς το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Τα αποτελέσματα, διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των επτά οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 470 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.

Η DBS, που έχει πει ότι κατέχει περίπου το 26% της αγοράς των ιδιωτικών και δημόσιων δανείων κατοικιών στη Σιγκαπούρη, ευνοείται από την ανάκαμψη της οικονομίας της πόλης, που αναπτύχθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Οι δαπάνες των καταναλωτών, επίσης αυξήθηκαν και η αύξηση της απασχόλησης, επιτάχυνε την οικονομική ανάπτυξη, ωθώντας ανοδικά τη ζήτηση για πιστώσεις.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 1,2% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο και οι κατασκευές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 12,5% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου στις 10 Απριλίου.

Οι μετοχές της DBS υποχώρησαν 1,2% το πρώτο τρίμηνο και είχαν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των τριών δανειστριών της Σιγκαπούρης. Οι μετοχές σημείωσαν απώλειες 10 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας 7,10 δολ. Σιγκαπούρης, στις 12:30 μ.μ., κατά το μέσον της συνεδρίασης.