Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 10:09

Nomura: Πενταπλάσια η αύξηση των κερδών το δ' τρίμηνο

ΠΕΝΤΕ φορές αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού οίκου της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., μετά το ράλι των μετοχών, που αύξησε τις προμήθειες, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή που έγινε φέτος στην Ασία, αυτήν της Lotte Shopping Co.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 128,6 δισ. γιέν (1,1 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 25,5 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nomura. H αύξηση των κερδών της Nomura το τέταρτο τρίμηνο, είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση κερδών ρεκόρ για το σύνολο του έτους, από την ίδρυσή της, πριν από 81 χρόνια.

Η Nomura μαζί με τις άλλες ανταγωνίστριές της, όπως την Goldman Sachs Group Inc. ευνοείται από την αύξηση της αγοραπωλησίας μετοχών, ιδίως στην Ιαπωνία, όπου αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Οι προμήθειες από την αγοραπωλησία μετοχών, αυξήθηκαν στα 117,5 δισ. γιέν το τρίμηνο, από 60,6 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη Nomura. Η αξία των μετοχών που διαπραγματεύθηκαν στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο, στα 401 τρισ. γιέν το τρίμηνο, καθώς η άνοδο 37% του δείκτη Topix το δεύτερο εξάμηνο του 2005, προσήλκυσε περισσότερους επενδυτές.