Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 10:23

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Η κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου τελευταίως δείχνει να εξαρτάται από την πορεία των ξένων δεικτών εν απουσία νέων καταλυτικών που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν την κίνηση του ΓΔ. Μάλιστα, ο σχετικά χαμηλός όγκος συναλλαγών καταδεικνύει μια στάση αναμονής, που κρατούν οι επενδυτές σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις στον τραπεζικό κλάδο και στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη την άντληση ρευστότητας από τις επικείμενες αυξήσεις και placements σε τράπεζες και την υψηλή τιμή του πετρελαίου.

Ο ΓΔ στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις κινείται σε ένα εύρος μεταξύ των 4.134 και 4.213 μονάδων, με τη διάσπαση του ενός ή του άλλου άκρου με αυξημένο όγκο συναλλαγών, να καθορίζει πιθανότατα τη βραχυπρόθεσμη κίνηση της αγοράς».

Eγνατία Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε η αγορά να συνεχίσει να επιδεικνύει μεταβλητότητα, λαμβάνοντας κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά παραμένοντας στα τρέχοντα επίπεδα. Ενδιαφέρον αναμένεται στον τραπεζικό κλάδο».

Euroxx: «Δεν μπόρεσε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, να διατηρήσει τα κέρδη του πρώτου μισάωρου ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους και υποχώρησε σημαντικά. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο FTSE-40. Στην Ευρώπη οι κυριότεροι δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος. Αντίθετα στις ΗΠΑ επικράτησαν ανοδικές τάσεις.

Τέλος, μικτή εικόνα παρουσίασε η Ασία με τον Hang Seng να ενισχύεται και τον Nikkei να καταγράφει αρνητικά κέρδη. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα έχουμε μια ήπια συνεδρίαση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ μια θετική αντίδραση δεν αποκλείεται».