Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 10:26

Θετικά σχόλια για TOUSA από UBS, Deutsche Bank

Iσχυρά κέρδη για την ΤΟUSA, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής στις ΗΠΑ, για το 2006 προβλέπει σε έκθεσή της η Deutsche Bank αναφέροντας ότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Εκτιμά ως τιμή – στόχο ανά μετοχή τα 29 δολάρια και διατηρεί τη σύσταση «buy».

Επίσης η Deutsche Bank, σε πρόσφατη έρευνά της (24/4/06) για τις αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες αναφέρει ότι η μετοχή της TOUSA είναι μία από τις πλέον υποτιμημένες μετοχές από αυτές που η τράπεζα αναλύει (καλύπτει) παγκοσμίως.

Παράλληλα, η τράπεζα UBS στην επενδυτική έρευνά της για τον κλάδο των κατασκευαστών οικιών (homebuilders) της 24/4/2006, εκτιμά ως τιμή – στόχο ανά μετοχή τα 30 δολάρια και διατηρεί σύσταση «buy 1», εκτιμά δε ότι τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της TOUSA για το 2006 θα ανέλθουν στα 4,35 δολάρια.

Τέλος, ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος «Sidoti & Company LLC», σε σχετική έκθεση (12/4/06) αναφέρει ότι η TOUSA έχει τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της αγοράς των ΗΠΑ και αναμένει ότι οι αυξήσεις στις πωλήσεις γης, μετά και την εξαγορά μέσα στο 2005 της κατασκευαστικής εταιρείας Transeastern Homes, θα συμβάλουν στην άνοδο των εσόδων της έως και το 2007.

Ο παραπάνω οίκος εκτιμά ως τιμή - στόχο της TOUSA τα 27 δολάρια ανά μετοχή και διατηρεί επίσης τη σύσταση «buy».