Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 11:47

LogicDIS: Αλλαγή τρόπου διάθεσης κεφαλαίων

Την αλλαγή του τρόπου διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της LogicDIS.

Η τροποποίηση είναι ύψους 700 χιλ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 6,32% σε σχέση με τα αναφερόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αφαιρουμένων των εξόδων έκδοσης.

Συγκεκριμένα, από το ποσό των 2,000 χιλ. ευρώ που προοριζόταν για ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης, 300 χιλ. ευρώ δεν θα υλοποιηθούν και θα διατεθούν προς ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης λόγω της αυξημένης ανάγκης που παρουσιάζεται από την ανάληψη έργων του Δημοσίου τομέα τα οποία παρουσιάζουν εισπρακτική ιδιαιτερότητα.

Επίσης προς ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης θα διατεθεί επιπρόσθετα ποσό 100 χιλ. ευρώ το οποίο προοριζόταν για προώθηση προϊόντων και ανάπτυξη δικτύου της κατηγορίας επενδύσεων. Οι υπόλοιπες 300 χιλ. ευρώ αφορούν ανακατανομή στις υποκατηγορίες των επενδύσεων.

Ειδικότερα, ενισχύεται η υποκατηγορία της ανάπτυξης και τυποποίησης χαρτοφυλακίου προϊόντων ποσού ευρώ 500 χιλ. η οποία αναπροσαρμόζεται σε 800 χιλ. ευρώ.

Η υποκατηγορία της επέκτασης σε νέες αγορές ποσού ευρώ 700 χιλ αναπροσαρμόζεται σε 400 χιλ. ευρώ και η υποκατηγορία της προώθησης προϊόντων και ανάπτυξης δικτύου ποσού ευρώ 400 χιλ. αναπροσαρμόζεται σε 300 χιλ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εξετάζοντας τις τρέχουσες συνθήκες τις αγοράς έκρινε σκόπιμο να ενισχύσει με επιπρόσθετα κεφάλαια την ανάπτυξη και τυποποίηση χαρτοφυλακίου προϊόντων ιδίας παραγωγής αποβλέποντας στην αποτελεσματικότερη κάλυψη των μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της τυποποίησης και εκσυγχρονισμού υπαρχουσών εφαρμογών αλλά και στην ενίσχυση της προοπτικής για cross selling πωλήσεις νέων συμπληρωματικών προϊόντων σε πελάτες που χρησιμοποιούν ήδη άλλα προϊόντα, τυποποιώντας τις λύσεις σύνδεσης των συμπληρωματικών αυτών προϊόντων.

Με τον τρόπο αυτό, όπως υπογραμμίζεται, θα ενισχυθούν οι πωλήσεις στους ήδη υπάρχοντες πελάτες μέσω του υπάρχοντος δικτύου χωρίς επιπρόσθετες προωθητικές ενέργειες.

Τέλος, η επέκταση σε νέες αγορές, αναφερόμενη κυρίως στην επέκταση των λύσεων στο core business των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών και εταιρειών κοινής ωφέλειας, συνεχίζεται, κυρίως μέσω λύσεων ιδίας ανάπτυξης αναπροσαρμόζοντας σε νέα επίπεδα τις προβλεπόμενες επενδύσεις.

Με την ίδια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τροποποιείται και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδύσεων προκειμένου να συμφωνεί τόσο με τις μέχρι σήμερα επενδύσεις όσο και με τις νέες εκτιμήσεις υλοποίησης των υπολειπόμενων επενδύσεων των επόμενων εξαμήνων.