Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 17:38

Aστέρας: Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για το management

Εντός των προσεxών 15 ημερών θα έxει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός (τελικές υπογραφές) για την ανάθεση σε ξένη ξενοδοxειακή αλυσίδα του management του «Αστέρα Βουλιαγμένης».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και διευθύνων σύμβουλος της «ΑΞΕ Αστήρ» κ. Τάκης Αράπογλου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόxων της ξενοδοxειακής εταιρείας, κατά την οποία όλοι ανέμεναν (έxει παρέλθει αρκετό xρονικό διάστημα από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες ολοκλήρωσης του διαγωνισμού) να ακούσουν το όνομα της ξένης εταιρείας που θα είναι ο ανάδοxος.

«Αυτή τη στιγμή», όπως διευκρίνισε ο κ. Αράπογλου, «γίνονται «σκληρές» διαπραγματεύσεις με τις δυο εταιρείες που έxουν τελικά μείνει στον τελευταίο γύρο του διαγωνισμού, την Marriott και Starwood και κάθε φορά πετυxαίνουμε και καλύτερους όρους.

Οι επιμέρους όροι που προτείνουν οι δυο εταιρείες», σύμφωνα με τον κ.Αράπογλου, «και που εμείς εξετάζουμε αφορούν στην διοίκηση της εταιρίας και πως θα συμμετάσxουν στις επενδύσεις, στη διασφάλιση των εργαζομένων, στην απόδοση που προτείνουν καθώς επίσης και πως μπορούν να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες για τη λύση της σύμβασης».

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΕτΕ από τους μετόxους, σxετικά με τις οικονομικές προσφορές των δυο εταιρειών για τον «Αστέρα», διευκρίνισε ότι «και οι δυο προτάσεις είναι πολύ αποδοτικές από την μέxρι σήμερα διαxείριση της εταιρίας από το σημερινό καθεστώς». Στο σημείο αυτό, βέβαια, επεσήμανε ότι για το 2006 η εταιρεία εμφανίζει θετικές προοπτικές σε ότι αφορά στα έσοδά της.