Αύξηση της παραγωγής του ελαιολάδου κατά 23,4% και της παραγωγής των ελιών, βρώσιμων και ελαιοποίησης, κατά 27,5% και 20,5% αντιστοίχως σημειώθηκε το 2005 σε σχέση με το 2004, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος http://www.statistics.gr/gr_tables/S400_SPR_9_DT_AN_2005_T.pdf .
Επίσης, αύξηση της παραγωγής σημειώθηκε στο σύσπορο βαμβάκι κατά 4,5%, στα ζαχαρότευτλα κατά 6,5%, στη σουλτανίνα κατά 3,6%, στα πορτοκάλια κατά 24,1% και στα μανταρίνια κατά 46,5%.
Τέλος, στη παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων σημειώθηκε αύξηση στο κρέας κατά 3,4%, στο γάλα κατά 1,1% και στο σκληρό τυρί κατά 5,4% ενώ μείωση σημειώθηκε στην παραγωγή μαλακού τυριού (17%).