Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, οδηγώντας την άνοδο στην Ασία, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Yomiuri, ότι η

Τoyota Motor Corp. θα αυξήσει το μέρισμά της και το σχόλιο της Goldman, Sachs & Co., ότι η αύξηση των πωλήσεων εκτυπωτών, θα τονώσει τα κέρδη της Canon Inc.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των τραπεζών στη Ν. Κορέα, μετά την ανακοίνωση του σκέλους των δανείων της Hana Financial Group Inc. για 50% αύξηση των κερδών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, που αποτελείται πλέον των 1.000 μετοχών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 139,08 μονάδες στις 11:25 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών λιανικής και των οικονομικών υπηρεσιών, αποτέλεσαν περισσότερο από το ήμισυ της ανόδου του περιφερειακού δείκτη. Ανοδικά κινήθηκαν και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν.

Στην Ιαπωνία, η οποία αποτελεί περίπου το 60% της χρηματιστηριακής αξίας του MSCI, ο δείκτης Nikkei, αναρριχήθηκε 1,2%, φθάνοντας στις 17.131,36 μονάδες και ο Topix σημείωνε επίσης άνοδο 1,2%.

Κέρδη σημείωναν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία. Στις Φιλιππίνες, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.