Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 11:29

ΑΒ Βασιλόπουλος: Μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή

Τη διανομή μερίσματος 0,31 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2005 ενέκρινε στις 28 Απριλίου η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Αλφα – Βήτα Βασιλόπουλος.

Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. της 3ης Μαΐου 2006. Από την 4η Μαΐου 2006, ημέρα αποκοπής, οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος.

Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2006 από την EFG Eurobank Ergasias.

Η συνέλευση ενέκρινε επίσης την τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της εταιρείας με τη μορφή προσθήκης σκοπού σχετικά με την παροχή υπηρεσιών διοίκησης σε άλλες επιχειρήσεις, ημεδαπές ή αλλοδαπές.

Εγκρίθηκε ακόμη η τροποποίηση του άρθρου 16 του καταστατικού ως προς την δυνατότητα διορισμού Διευθύνοντος Συμβούλου.

Τέλος, εγκρίθηκε η δέσμευση κονδυλίων από τα έκτακτα (φορολογηθέντα) αποθεματικά της εταιρείας, όπως αυτά προκύπτουν από τον ισολογισμό του έτους 2004, για την κάλυψη του αναγκαίου κατά τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 ποσοστού απαιτουμένης ίδιας συμμετοχής, όπως αυτό το ποσοστό θα προκύψει κατά την τελική υποβολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟ του φακέλου επενδυτικού προγράμματος με τίτλο "Εκσυχρονισμός-επέκταση-αναβάθμιση των μονάδων Παροχής Υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας στην Μάνδρα Αττικής" συνολικού προϋπολογισμού περίπου 14.500.000 ευρώ, καθώς και για το κεφαλαίο κίνησης επενδύσεως.