Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 14:00

Αλογοσκούφης: Κίνδυνοι από τις τιμές του πετρελαίου και την αύξηση των επιτοκίων

Για τις εξελίξεις στην Οικονομία το 2005, όπου -οπως σημείωσε- οι εξελίξεις ήταν σύμφωνες με τον προγραμματισμό, αλλά και για τις προοπτικές του 2006, ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Οπως είπε ο υπουργός, οι εξελίξεις το πρώτο τρίμηνο του 2006 είναι θετικές: και στο ρυθμό ανάπτυξης και στην απασχόληση και στην υλοποίηση του προϋπολογισμού, όπως και στην υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

«Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ελπιδοφόρες και όσον αφορά την ελληνική οικονομία, αλλά και όσον αφορά τη διεθνή οικονομία», σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης, ωστόσο όπως επισήμανε, παραμένουν ο κίνδυνος από τις τιμές του πετρελαίου, όπου υπάρχει μια συνεχιζόμενη αναταραχή και ο κίνδυνος από ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε πως και το 2006, οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία θα είναι θετικές και στο εισόδημα των νοικοκυριών και των μισθωτών και στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της Οικονομίας, όπως ήταν και το 2005.