Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 10:24

Γρ. Σαράντης: Πώληση των εταιρειών Pet Champion και Grecovet

Στην υπογραφή προσυμφώνου με την εταιρεία Pet City AEBE για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της εταιρείας PET Champion A.E., καθώς και της θυγατρικής της τελευταίας Grecovet ΕΠΕ προέβη στις 28.4.06 η Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Σαράντη προχώρησε σε υπογραφή προσύμφωνου για την πώληση του συνόλου των μετοχών των εταιρειών Pet Champion A.E. και Grecovet ΕΠΕ, οι οποίες ασχολούνται με το εμπόριο κατοικίδιων ζώων, πτηνών και συναφών ειδών, στην εταιρεία Pet City AEBE.

Η υλοποίηση της ανωτέρω συμφωνίας τελεί υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης νομικού ελέγχου των εταιρειών (due diligence) εντός τριών εβδομάδων, ενώ το συνολικό τίμημα της πώλησης ανέρχεται στα 2.291.840 ευρώ, εκ των οποίων οι 491.840 ευρώ προκαταβάλλονται και το υπόλοιπο ποσό θα αποπληρωθεί σε εξαμηνιαίες δόσεις των 225.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Όμιλος Σαράντη με την εν λόγω κίνηση αποδεσμεύεται από μη στρατηγικές για την εταιρεία δραστηριότητες, όντας σταθερά προσανατολισμένος στη δεκαετή στρατηγική του που αποσκοπεί στο να καταστήσει τη Γρ. Σαράντης Α.Β.Ε.Ε. μια από τις ηγετικές εταιρείες διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην Αν. Ευρώπη.