Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 08:00

Singtel: Απροσδόκητη αύξηση των κερδών

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση των κερδών, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της νοτιο-ανατολικής Ασίας, Singapore Telecommunications Ltd., μετά τα κέρδη που εμφάνισαν οι θυγατρικές της στην Ινδία και την Ινδονησία. Η εταιρεία, θα επιστρέψει 4 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (2,54 δολ. ΗΠΑ) στους μετόχους.

Τα καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση 61%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, φθάνοντας στο 1,68 δισ. δολλ Σιγκαπούρης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη, εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων ύψους 618 εκατ. δολ., ήταν 1 δισ. δολ. Σιγκαπούρης, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Singtel, Lee Hsien Yang, βασίστηκε στις θυγατρικές στην Ινδία και την Ινδονησία, την Bharti Airtel Ltd. και την PT Telekomunikasi Selular για να διατηρήσει την αύξηση των κερδών. Οι περιφερειακές θυγατρικές της Singtel, απέκτησαν 6,99 εκατ. συνδρομητές το τρίμηνο, περισσότερους από τα 4,3 εκατ. πληθυσμού της Σιγκαπούρης.

Οι μετοχές της SingTel, σημείωσαν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 2,78 δολ. Σιγκαπούρης η μία. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 4,6% φέτος, υστερώντας της ανόδου 10% που σημείωσε ο δείκτης Morgan Stanley capital International AC Asia Pacific Telecommunication Services.