Αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία του πλειστηριασμού για το 35,7% της FF Group στην Αττικά Πολυκαταστήματα που διενεργούν οι τράπεζες, ενώ αίτηση ανακοπής κατέθεσε ομάδα επενδυτών.
Από την έντυπη έκδοση
Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]
Αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία του πλειστηριασμού για το 35,7% της FF Group στην Αττικά Πολυκαταστήματα που διενεργούν οι τράπεζες, ενώ αίτηση ανακοπής κατέθεσε ομάδα επενδυτών.
Ειδικότερα, αύριο Τετάρτη, 12.12.2018 και από τις 10:00 έως και τις 14:00, ενώπιον του συμβολαιογράφου θα εκτεθούν σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό οι ενεχυριασμένες μετοχές (συνολικά 3.787.729 μετοχές). Υπενθυμίζεται ότι το ενέχυρο είχε δοθεί από τη Folli Follie στις επισπεύδουσες τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Αττικής) στις 4.6.2018. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από το γκρουπ μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα ενδιαφέρον για την απόκτηση του επίμαχου μεριδίου έχουν εκδηλώσει και δύο ακόμη υποψήφιοι επενδυτές.
Εν τω μεταξύ, αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού κατέθεσε ομάδα επενδυτών, επιχειρώντας να προστατεύσει τα δικαιώματά της.
Το σχετικό αίτημα, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στις 29 Ιανουαρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πραγματική αξία των μετοχών της αλυσίδας πολυκαταστημάτων που τίθενται σε πλειστηριασμό είναι πολύ υψηλότερη από τα 41.589.264,4 ευρώ, που προσδιορίστηκε ως ελάχιστη τιμή στη σχετική διαδικασία. Σύμφωνα με την προσφυγή, η πραγματική αξία των μετοχών αυτών ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ, πράγμα που δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στους πλειοδότες, μειωμένες προσφορές και άρα βλάπτει τα συμφέροντα των εν λόγω επενδυτών που διεκδικούν περίπου 4 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει στη «N» ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, επικεφαλής της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, το δικηγορικό γραφείο του οποίου τους εκπροσωπεί. Στο αίτημα επαναλαμβάνει ότι η συμπεριφορά της εισηγμένης εταιρείας είναι άκρως καταχρηστική. Τονίζει ότι η FF Group δημοσίευε επί μακρόν (από το 2007 έως και το 2017) αναξιόπιστες οικονομικές καταστάσεις και συνέπεια της παράνομης αυτής ενέργειας, δηλαδή βάσει των φουσκωμένων μεγεθών -κύκλου εργασιών, καθαρών κερδών και ταμειακών διαθεσίμων- η εταιρεία κατάφερνε να πείθει τις τράπεζες για απολαβή παχυλών δανείων, με εγγυήσεις τις μετοχές της, λόγω της αξιοπιστίας που είχε χτίσει.