Να κατοχυρώσει τα ισχυρά κέρδη των τελευταίων τριών συνεδριάσεων προσπαθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές και τους πωλητές να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία.
Να κατοχυρώσει τα ισχυρά κέρδη των τελευταίων τριών συνεδριάσεων προσπαθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές και τους πωλητές να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία.
Ο Γενικός Δείκτης, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ενισχύεται οριακά κατά 0,07% και διαμορφώνεται στις 660,20 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κινείται και σήμερα σε υψηλά επίπεδα, κυμαινόμενος άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ.
Στον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του χθεσινού «ξεσπάσματος», καταγράφονται μικτά πρόσημα, καθώς Τρ. Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα παρουσιάζουν κέρδη κατά 3% και κατά 2% αντίστοιχα, ενώ Eurobank και Alpha Bank υποχωρούν κατά 2,60% και κατά 0,60% αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι η Δευτέρα ήταν η πρώτη ημέρα συνεδρίασης, μετά την αναθεώρηση των δεικτών του MSCI, κατά την οποία οι τίτλοι των ΕΤΕ, Πειραιώς και Eurobank υποβαθμίστηκαν στον MSCI Small Cap.
Στο ταμπλό ξεχωρίζει η άνοδος της ΔΕΗ, η μετοχή της οποίας ενισχύεται άνω του 3% χάρη στις τελευταίες θετικές εξελίξεις γύρω από το χρηματοδοτικό της προφίλ. Σημαντικά κέρδη κοντά στο 2% εμφανίζει και η Lamda Development.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Aegean διολισθαίνει κατά 2%, ενώ πέριξ του 1,50% διαμορφώνονται οι απώλειες για τις μετοχές των Grivalia, Jumbo και Τιτάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, ο Γενικός Δείκτης εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών, σημειώνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων 30 μηνών.
Το ράλι αυτό θεωρήθηκε από πολλούς ως κάτι το φυσιολογικό και αναμενόμενο, καθώς αρκετές μετοχές παρέμειναν σημαντικά υποτιμημένες. Στο θετικό κλίμα συνέδραμε, αν μη τι άλλο, και η δρομολόγηση της λύσης του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο συνιστούσε τον μόνιμο βραχνά των τραπεζών.
Στο μεταξύ, η αγορά ομολόγων δεν καταφέρνει να δώσει συνέχεια στη χθεσινή θετική εικόνα, με το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου να επανέρχεται σε επίπεδα άνω του 4,2%.
Ενδεικτικά, το επιτόκιο του 10ετούς κινείται αυτή την ώρα, ανοδικά κατά 4,1 μονάδες βάσης στο 4,244%, ενώ το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου καταγράφει αύξηση κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,257.
naftemporiki.gr