Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 10:37

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Το ΧΑ έχει εισέλθει σε περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, με το πρώτο δείγμα του FTSE/ASE-20, δηλαδή τα αποτελέσματα της Eurobank (ανακοινώθηκαν χθες μετά το κλείσιμο) να είναι ιδιαίτερα θετικό. Επιπρόσθετα, η εκ νέου έξαρση των επιχειρηματικών συμφωνιών διατηρεί το θετικό κλίμα στο εσωτερικό, τη στιγμή μάλιστα που οι τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό ευνοούν την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα.

»Κατά συνέπεια ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, με την αντίσταση για το ΓΔ από τεχνικής απόψεως να βρίσκεται στις 4,317 μονάδες. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό σήμερα θα είναι στραμμένο στην απόφαση της FOMC για τα επιτόκια (θα ανακοινωθεί στις 21:15 ώρα Ελλάδος), με την αύξησή τους κατά 25 μονάδες βάσης να έχει προεξοφληθεί (εκτιμήσεις ότι η αύξηση αυτή μπορεί να είναι και η τελευταία αυτού του κύκλου)».

Euroxx: «Δεν μπόρεσε να διατηρηθεί σε θετικό ο έδαφος ο γενικός δείκτης τιμών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ελαφρά. Ο τζίρος συναλλαγών εμφανίστηκε αυξημένος, από τους επιμέρους

δείκτες ο FTSE-80 δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις. Στην Αμερική οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν ελαφρά με εξαίρεση τον Nasdaq ο οποίος κατέγραψε μικρές απώλειες. Στην Ευρώπη το κλίμα ήταν καλό για το σύνολο των κυριοτέρων αγορών. Τέλος με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι αγορές τις Ασίας. Για σήμερα αναμένεται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για συνέχεια ρευστοποιήσεων με σκοπό την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά μετά τις επιχειρηματικές ειδήσεις όπως για Cosmote-Γερμανό και πραγματοποιήθηκαν μερικές ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών. Το momentum στην αγορά παραμένει θετικό σε συνδυασμό με το καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο από μέρους της Eurobank έρχεται να ενισχύσει το ενδιαφέρον για την μετοχή της τράπεζας μετά την ανακοίνωση για την 3εξαγορά της τούρκικης τράπεζας».