Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 12:57

Τέσσερα νέα έργα στο Αγιο Ορος

Τέσσερα νέα έργα με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του Αγίου Όρους, συνολικού προϋπολογισμού 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας, με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Γιώργου Τσιότρα.

Τα έργα συνιστούν σημαντικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των ιερών μονών και στην ενίσχυση τους, με την αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν υποστεί φθορές και με την προσθήκη νέων απαραίτητων χώρων για την εύρυθμη λειτουργία τους.

«Πρόκειται για ακόμη ένα βήμα στην κατεύθυνση της ανάδειξης του πλούτου της Αθωνικής Πολιτείας και είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως ήδη μέσω του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται στο Αγιο Όρος 53 έργα, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 81,7 εκ. ευρώ», δήλωσε ο κ.Τσιότρας, συμπληρώνοντας:

«Ήδη έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ την προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη για τα έργα στο Αγιο Όρος, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε την κιβωτό της Ορθοδοξίας και να την προστατέψουμε τόσο από τη φθορά του χρόνου, όσο κι από ενδεχόμενες φυσικές ή άλλες καταστροφές».