Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η Federal Reserve, περιόρισε τις εικασίες ότι θα σταματήσει τις επί δύο χρόνια αυξήσεις των βασικών επιτοκίων δανεισμού. Οι μετοχές της Sony Corp. και της Hyundai Motor Co. κινήθηκαν πτωτικά, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι τα υψηλότερα βασικά επιτόκια δανεισμού των ΗΠΑ θα περιορίσουν τη ζήτηση.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, υποχώρησε 0,8%, φθάνοντας στις 141,29 μονάδες στις 11:28 π.μ. στο Τόκυο, σημειώνοντας απώλειες για τρίτη ημέρα. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον δείκτη, κινήθηκαν πτωτικά. Η πτώση του περιφερειακού δείκτη που υπολογίζεται σε δολάρια, έγινε μεγαλύτερη, μετά την υποχώρηση των περιφερειακών νομισμάτων έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία, που αποτελεί περίπου το 60% της χρηματιστηριακής αξίας του MSCI, ο Nikkei 225, σημείωσε απώλειες 0,1%, φθάνοντας στις 16.937,43 μονάδες. Ο Topix υποχώρησε 0,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακή ς αξίας, τα οποία απογοήτευσαν μερίδα επενδυτών.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Απώλειες σημείωσαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, με την ανακοίνωση της Fed, ότι ενδέχεται να απαιτηθεί η διατήρηση της νομισματικής πολιτικής για τον έλεγχο του πληθωρισμού, μετά την απόφαση για αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού και 16η συνεχόμενη φορά, στο 5%.