Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 13:16

Moviles: Με χαμηλότερο ρυθμό η αύξηση των κερδών σε τέσσερα τρίμηνα

ΤΗ χαμηλότερη αύξηση μέσα σε τέσσερα τρίμηνα, σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας, Τelefonica Moviles SA, αποτέλεσμα του μεγαλύτερου ανταγωνισμού, που οδήγησε σε υψηλότερο κόστος μάρκετινγκ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 3,5%, φθάνοντας στα 447 εκατ. ευρώ (569 εκατ. δολ.) το πρώτο τρίμηνο του έτους, από 432,1 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 18%, φθάνοντας στα 4,3 δισ. ευρώ.

Η Telefonica Moviles, με έδρα τη Μαδρίτη, αυξάνει τις δαπάνες της για να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην Ισπανία και τη Βραζιλία. Οι λειτουργικές δαπάνες το τρίμηνο, σημείωσαν αύξηση 20%, φθάνοντας στα 2,8 δισ. ευρώ. Η εταιρεία, στα τέλη Μαρτίου, αριθμούσε 98,5 εκατ. πελάτες, 21% περισσότερους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Telefonica SA, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας, κάτοχος του 92,5% της Moviles, προσέφερε τέσσερις από τις μετοχές της για κάθε πέντε που κατέχει στην Moviles για την πλήρη απορρόφηση του σκέλους και την αύξηση της κερδοφορίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η Τelefonica Moviles προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 441,8 εκατ. ευ΄ρω. Η εταιρεία είπε ότι το πρώτο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων (Οibda), σημείωσαν αύξηση 12%, φθάνοντας στα 1,47 δισ. ευρώ.